Architectuur project beeldacademie Lier

Het dak van Beeldacademie Lier werd de afgelopen maanden volledig vervangen. De leerlingen van het digitaal en het gewoon beeldatelier lieten hun inspiratie de vrije loop en ontwierpen zelf een alternatief voor het huidige dak van het gebouw. Ze lieten zich hierbij inspireren door bekende architecten en bedachten in hun schets fase verschillende concepten waarrond ze konden werken.

Na de conceptfase werden er verschillende ontwerpen uitgewerkt in een maquette. Voor de basis van deze maquettes, ontwierpen we een houten model in Adobe Illustrator dat we in het Fablab lieten lasercutten. Dit model werd door verschillende groepen gebruikt als basis om hun dak op te bouwen. Hierbij werden allerlei assemblage technieken gebruikt.

Een ander deel van de leerlingen experimenteerden met het 3D ontwerpen van hun model op de computer. Hierbij onderzochten ze onder andere het maken van volumes in Adobe Illustrator. Door deze te exporteren als OBJ en te importeren in Blender, konden er snel complexe vormen gemaakt worden. Heel spontaan werden deze volumes gebruikt om een ontwerp te maken.

Daarnaast werd er ook met 3D scannen geëxperimenteerd. Hiervoor maakten de leerlingen verschillende volumes of sculpturen in krantenpapier en plakband. Deze werden met een iphone en 3D scanner app gedigitaliseerd. Deze scans werden later in Blender of Nomad sculpt bijgewerkt en geplaatst op een 3D model van de academie.

3D scan via iphone en foto’s

Om het project af te ronden, organiseerden we op 9 februari een tentoonstelling in Het Kunstperron in Lier. De verschillende maquettes werden hierbij gepresenteerd en de leerlingen gaven uitleg over hun ontwerpen.


Geplaatst

in

door

Reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *