Behuizing voor Bluetooth ontvanger

Om een klassieke versterker te kunnen blijven gebruiken met streaming muziek, kocht ik deze MH-M28 Bluetooth ontvanger. Je krijgt een vrij kale PCB met componenten op, dus om die te beschermen is iets van behuizing wel handig.

Met de lasercutter maakte ik een lijmloos doosje in acrylaat van 3mm, dat ondertussen prima dienstdoet.

Het enige dat ik eventueel anders zou doen, is een niet-doorzichtig materiaal kiezen. De Bluetooth ontvanger heeft een erg felle blauwe LED die de hele tijd brandt.

Ik maakte het ontwerp in Affinity Designer (een erg goed en betaalbaar alternatief voor Adobe Illustrator), en exporteerde het naar svg voor Inkscape. Opgelet! Daarbij blijkt het erg belangrijk te zijn dat je de svg exporteert met de juiste resolutie (DPI). Enkel bij 96dpi blijven de afmetingen correct, anders zal je in Inkscape merken dat je ontwerp te klein of te groot is. Als je meteen in Inkscape ontwerpt, zal je dit probleem niet hebben, maar wanneer je vanuit Illustrator of Affinity Designer vertrekt, moet je er dus op letten dat je svg 96dpi is. Je checkt best ook de afmetingen in Inkscape voor je aan het snijden gaat.

Download hier het svg bestand voor de behuizing:


Geplaatst

in

door

Reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *