Behuizing voor ATX voeding-breakout


door

op


Afgewerkt project

Een oude ATX PC voeding is een prima stroombron voor allerhande projecten. Ik vond de mijne voor €15 tweedehands online. Maar de 24-pin Molex connector is niet altijd even praktisch om aan te sluiten op je projecten, en ‘m afknippen blijft zonde.

ATX voeding aangesloten op het breakout-bord

Er zijn verschillende kant-en-klare breakout-bordjes op de markt, waar je de connector van de voeding kan inpluggen, en je vervolgens de verschillende voltages apart kan gebruiken.

ATX breakout bord

Om het bordje dat ik gekocht heb wat te beschermen, heb ik een kleine behuizing gemaakt met de lasercutter. Deze is gebaseerd op een doosje dat met makercase werd gemaakt. Die svg werd vervolgens bewerkt in Affinity Designer met de juiste uitsparingen en andere aanpassingen.

Vectoriële tekening van alle elementen

Bodem en zijkanten van het doosje werden in elkaar gelijmd, en het breakout bord werd met kleine M3-boutjes en standoffs vastgezet. De bovenkant liet ik los, zodat ik makkelijk het bordje kan bereiken zonder de behuizing stuk te hoeven maken. Ik heb er wel een paar elastiekjes om gespannen om alles op z’n plaats te houden.

Nylon moeren, boutjes en standoffs

Ik werk op Mac, en heb gemerkt dat de afmetingen van svg’s vaak niet overeenkomen wanneer ze geopend worden in de Retina Engrave software van de lasercutter. Ook hier moest ik die afmetingen aanpassen. Ik vermoed dat het te maken heeft met een foute conversie van 72dpi naar 96dpi, maar heb het nog niet helemaal uitgezocht.

Materiaallijst

Gebruiksvoorwaarden van dit project

Iedereen is vrij om de svg van dit project aan te passen en te hergebruiken voor persoonlijk gebruik, maar niet voor commerciële toepassingen of herverkoop.

Reacties

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *